Jag har en strandkropp

Vad innebär det då att ha en strandkropp? Beach 2016. Jo att ha en kropp och vara på en strand, det är det som gäller.

Alla är vi olika, har olika historier och möjligheter med våra kroppar.

Det är så många (både män och kvinnor) som inte klarar av att vara på stranden för att de tycker att de inte passar in i strandkroppen, tycker att alla tittar och dömer så låt oss vara kärleksfulla mot alla kroppar som finns på stranden runtom oss <3

Jag är själv en kurvig, vacker kvinna i mina bästa år som en period tyckte att det var jättejobbigt att vara på stranden men en sommar bestämde jag mig för att strunta i om folk tittar utan bara njuta av att vara jag i min prickiga, 50-talsbikini om jag är på stranden.

I Expressen fanns en artikel som handlade om vilka kroppsdelar vi skäms över mest men frågan är om det inte blir motsatt effekt? Att det blir ännu jobbigare att gå till stranden med sin kropp? I artikeln nämns också en undersökning där 9000 personer (längre ner verkar det vara enbart kvinnor som ingick i undersökningen vilket också är märkligt) från olika länder tillfrågats om vilken kroppsdel de är mest nöjda med och ¼ svarade ansiktet, 1/10 benen och sist kom låren. Så älska våra frodiga, saftiga, mjuka lår extra mycket i sommar!

Låriga hälsningar
Fanny Hill
 
 

Låt oss solkyssas

Nu kommer hon äntligen med sina smekande, värmande strålar och kysser våra kroppar. Solen, denna livsboll som ger oss allt från d-vitaminer till välbefinnande.
Det finns faktiskt kopplingar mellan vädret och vår hälsa vilket inte förvånar mig själv för jag mår i alla fall fantastiskt bra av vår- och sommarvärmen, prunkande blomster och inspireras av allt som vaknar till liv och vill blomma ut.

Äntligen kan jag vädra alla mina vackra klänningar och kjolar också samt ett par härliga solglasögon med blommor på sidorna. Känner mig som en filmstjärna där jag går på stan och slickar på en glass, njuter av att vara jag. Tänker med sorg på att det är så många människor som skäms för sina kroppar, tänk om alla bara kunde acceptera och njuta av den kropp de har (om det inte är medicinskt farligt osv) och att vi alla kunde vara kärleksfulla mot varandra. Jag tror på att kärleksenergi sprids nämligen och extra mycket när solen skiner.

Denna koppling mellan väder och hälsa heter tydligen biometerologi och forskas på. De har kommit fram till att utan solen skulle vårt skelett tex bli mjukt, många blir deprimerade om de inte får tillräckligt med ljus. Andra positiva effekter är att vi behöver mindre sömn, får mer lust att tex arbeta eller njuta, snabbare reaktionsförmåga, högre puls, mindre behov av mediciner osv.

Andra källor säger att solen aktiverar serotoninen i kroppen och det hormonet påverkar också välbefinnandet i kropp och själ.

Sedan finns det en baksida kring för mycket sol så tänk på att ta det försiktigt med era kroppar, ta en siesta i skuggan och använd något naturligt solskydd som kokosolja tex. Jag tycker verklige om solen men kan inte sitta och pressa, då sitter jag hellre i skuggan och läser en bok eller fantiserar om en härlig oljig solmassage eller något…

Sverige är så vackert i maj – njut!

Solkyssar med liljekonvaljdoft
Fanny Hill

RSS 2.0