Lyxen i att kunna ”ignorera”

De lite mer ekivoka sätten att umgås på har i det puritanska Sverige länge setts som något ”dåligt” och ”fult”. Ja, vi har i årtionden intalat oss själva – och världen – att vi inte bara jämställda, utan också liberala och fria i vår sexualitet. Så är knappast fallet.

I storstäderna har år ut och år in nattklubbar som i folkmun kallas ”porrklubbar” attackerats av arga moralkämpar. Bilar med reklamskyltar för dessa klubbar har även de attackerats och diverse förbud har testats, ty det har ansetts kvinnoförnedrande att se affischer på avklädda mer eller mindre eleganta damer ila runt längs gator och på torg. På senare tid har det blivit dags för männen att ses som objekt i olika föreställningar, uppsättningar och danstrupper, och ja, protester har naturligtvis hörts. Två fel blir inte ett rätt, har det ofta hetat.

Även tele”klubbar” såsom Phone Café har attackerats och kritiserats. ”Här finns snuskgubbar” sägs det ofta högljutt med en efterföljande suck, och vad är väl i puritanska Sverige värre än en så kallad snuskgubbe?

Visst, på Phone Café finns snuskgubbar. Men även snuskgummor. Och inte minst – de som inte är det minsta snuskiga. De som bara vill snacka bort en stund – och kanske i majoritet: de som mer eller mindre aktivt söker den stora kärleken.

Samtliga kategorier kan samsas på Phone Café på samma sätt som de samsas ute i den verkliga världen (låt mig dock poängtera att Phone Café i allra högsta grad är en del av den verkliga världen, men du förstår nog vad jag menar).

Vill du inte tala med någon som andas tungt och uppenbarligen är sugen på lite vuxenlajbans så kan du med ett enkelt knapptryck se till att personen ifråga inte kan kontakta dig. Eller ens höra dig.

Eller omvänt: är du inte ute efter att finna ditt hjärtas prins/prinsessa så kan du också ”ignorera” dem du inte är intresserad av, för att lättare kunna fokusera på dem du misstänker är ute efter samma sak som du själv. Win-win!

Tänk om det vore lika lätt ute i samhället! Tänk om det gick att med en enkel knapptryckning ”ignorera” den där jobbiga grannen. Tänk om du, där du hänger i någon bardisk, skulle kunna göra dig osynlig för dem du inte vill ska komma fram och snacka med dig. Det vore nåt det.

Och det är så det funkar på Phone Café.

Välkommen in och välj och vraka bland just dem som intresserar DIG!

Sköt om Er därute - Kim


Min nya kärlek; Ben å Jerry

Jag är käääär! Och jag är inte ensam. Två av väninnorna och jag har samma komplicerade sköna förhållande till frossandet vid midnatt – direkt i burken. Såååå syndigt. Ben&Jerrys är två sköna hippiekillar från Burlington, USA som öppnade glasskiosk på 70 talet. Filosofin var; vi gör och säljer glass för att det är kul. Pengar är bra, men det SKA vara kul!

Håller med dom 100%. Troppar själv iväg till Café-gänget på kontoret varje vardag och har skitkul, även om det är lite svettigt när konkurrenterna hittar på tricks i boken som direkt lurar besökare…inga namn nämnda här… men, men…det har hänt saker på andras linjer på sista tiden…kolla på linjen och jämför siffror på webben är ledtråden…

Tillbaka till kärleken. Min vän som har en skönhetssalong berättade en söt Ben&Jerry historia, hur hon och hennes hubby hade laddat upp med glass-gott på fredagsmyset. Men mitt i myset så hittade hon inte kakdegsklumparna i glassen, inte en enda! Katastrof. Hela kvällen totalförstörd. Jag vet det låter helt sjukt, men jag kan totalempatisera här. Där är ju kärleken till köttets lustar och själva ”glass-uppladdningen” lika fantastiskt. Uppbyggnadsfasen, själva förspelet, att eggas och känna pirret i kroppen som är det häftiga. Mums!

Sträck ut tungan ordentligt och slicka av skeden och njuuuut.
Löningsvecka och studentfiranden på G –
Yiiihaaaa önskar Helena & Café gänget


Eric Saade brädad av sockersött!

Erics röst höll nog inte riktigt. Bra låt, fånig titel, snygga ”Take that” dance moves. Men vad hjälper det när ångloket av ”grannröstning” avgjorde ändå. Azerbajdzjan låt med Nikki&Eli var söt, men ingen slagerdänga. Fast den var ju svenskskriven och…handlade om sockrad KÄRLEK. Men de sockrade paret borde varit 2a så det så. Det mest chockerande var inte bidragen. Tvärtom. Nivån på artisterna var verkligen imponerande mot för kanske 10 år sedan de fd Sovjetstaterna gjorde sitt bredare intåg i Eurovision Contest.

Nop det roligaste var att alla Skandinaviska länder ”också” röstade på varandra helt utan att skämmas – i bästa östeuropa-stil! Wham där satt den, som en paj rakt in i TV format ägarnas fejjor. Dessutom skrek killen i popbandet från Danmark att han ville sätta på en av de kvinnliga (skitsnygga) poängpresentatörena.
Rakt i direktsändning! Vad har killen ätit för kakor månde? Så tjo vad det var livat i rutan – kan inte vänta tills nästa Eurovision contest. Då lär det bli laddad sång i en ladugård med super 8 kamera, för Azerbajdzjan har en ”plånka” lika stor som en påse potatis. Cant waitJ Undertiden läs på: http://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijan 

Har du har ork, skriv nästa låt dom kan tävla med. För det har ju alltid varit svenskar som har skrivit landets bidrag i tävlingen de senaste fem åren. Bara det är ju häpnadsväckande.

Viva la kärlekssocker from the very East!
och ha en härlig dejtningvecka på Cafét!
Helena


Kate & Willams bröllop vs Osama Bin Laden…

Raderade just ut mina rader om W&K sagolika bröllop i fredags. I morse ljudade badrumsradion ut att Osama Bin Laden med söner nu var övermannade, nedskjutna och DÖDA i sitt lyxhem i Pakistan.

Snacka om att mellan fredag och måndag kastas in i en ”mediatorktumlare” av det yttersta romantik och en fet påminnelse om ond bråd död som startade med 9/11 år 2001.

Efter en stunds filosoferande på hundpromenaden om det var rätt eller fel att meja ner en rebellkille från en rik familj i Saudi, som oåterkalleligt bara förknippas med fel, fel, fel? Om man nu vill kalla sig humanist och har en slags högre tro på att neo cortex funktioner (se spärrar för just att göra ”fel”) kan odlas för att bekämpa terrorism.

Mitt svar är nej! Våld föder våld är inte bara en klyscha, den är empiriskt mätbar i statistiken. Gulla upp gubben? Nop inte det heller.

Men Obama kunde ha sagt i sin kommuniké: Här slutar våldet, Pronto!!! Vi gjorde vårt bästa för att ta Bin Laden till skranket, tyvärr gick inte det.

Istället så använder USAs president Bin Laden-elimineringen som valfläsk åt eget håll. Trodde han var smartare än så. Nu gödslar han fegt medborgarna med att tro att Amerikanerna har fått hämnd. Precis i den stil man skulle kunna föreställa sig att motståndarlaget hade gjort - om det var Obama som fått tacka för kaffet på samma sätt. Fel, fel, fel som Brasse säger i Fem Myror…

Det fanns en kille som körde ett ”externt mantra” stenhårt vars budskap faktiskt har byggt upp den större delen av USAs befolknings värderingar …vem då? Jo Jesus! Förlåtelse & kärlek. Är inte kristen, men som humanist så gillar jag budskapet solklart. Jag vill hellre hitta någon att kramas och pussas med än att möta kallt stål i bingen. Inte så vårmysigt.

Hoppas nu fundamentalisterna får kärlek från oväntat håll. För som Obama har mässat till vår värld idag; Det kommer hämnd. Tacka fan för det. Alla bidrag i världen som odlar kärlek, romantik och sensualism behövs nu mer än någonsin. Ge ditt bidrag där du tror att det bäst tar skruv!

Love is all you need!!!

Helena


RSS 2.0