Lite tantrisk yoga, tack!

När jag hör ordet tantra, så ser jag massor av människor som gör omöjliga och sköna saker i en stor ormgrop framför mig. Men tantra är så mycket mer och blir dessutom mer och mer synligt hos oss i västerlandet; det finns tantra-yoga, tantra-massage, tantra-kurser, tantra-meditation, tantra-festivaler osv.

Ordet tantra betyder att utvidga och frigöra. Hell yes till det!

Tantra är en livsväg som handlar om att säga ja till allt som erbjuds i livet och vara fullt närvarande i alla aspekter, vilket jag som är något av en andlig nörd, gillar. Den kan användas såväl i sexuella sammanhang som i andra.

I en kurspresentation för Tantra läser jag att den kommer att berika mitt kärleks-och sexliv, väcka min erotiska potential och den hemliga tantriska orgasmen. Jag kan lära mig metoder för att öka min närvaro och olika yoga-tekniker för att skapa harmoni, öka viljestyrka, stresshantering, hitta djup i relationer och meningen med livet osv. En blandning av mindfulness, andlighet, yoga, sex och erotik, låter som en kurs jag vill gå på. Någon som hänger på?

Jag undrar hur vår planet skulle se ut om alla gick på tantrakurser? Om alla var närvarande och i relation med varandra, så vackert och mysigt det skulle vara. Jag skulle nog passa mer under hippietiden, tycker det låter som härlig flower power vilket verkligen behövs i vår värld idag, tänker jag, som motkraft till allt elände som skapas. Eller vad tycker ni? Om alla mår bra och är i harmoni med sig själva och varandra så behövs inga konflikter eller krig, eller hur?

Enligt Skandinavisk Yoga och meditationsskola står det att tantriskt vetande kommer från den matriarkaliska perioden i förhistorisk tid då kvinnorna dominerade som gudinnor. I ritualerna var kvinnor och män jämlika. Låter som en härlig tid.

Tantra-yoga är som ett naturligt Viagra står det som rubrik i en artikel från Aftonbladet. Det handlar om att vara fullt närvarande med alla sinnen när vi har sex och att njuta länge. Det finns 84 000 yoga-ställningar att lära sig vid tantra, så det är nog bäst jag börjar träna!

Mer sexuell närvaro åt folket!
Fanny Hill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0