Sluta skämmas och njut av porr

Det uppmanar författarinnan och relationsexperten Katerina Janouch oss att göra i sommar. Framför allt att skilja på vad som är vad, ja det är skit med exploatering av människor, droger, trafficking, övergrepp och misshandel men det finns så mycket mer inom porr som väldigt många människor njuter av – så varför ska vi skämmas som gillar porr?

 

http://www.expressen.se/debatt/stall-inte-manniskors-sexualitet-i-skamvran/

Katerina menar att det är sexual- och kvinnofientligt att förbjuda porr och låta någon annan bestämma vad som är sund sexualitet och porr.

Det jag gång efter annan återkommer till är samtycke mellan vuxna människor, är det ok för de som är inblandade – varför ska då staten lägga sig i vad som är ok sex att njuta till? Om två människor njuter av att binda varandra eller slicka grädde från knäna så varför skulle inte det vara lika ok som en vanlig, härlig missionären? Allt är ok tycker jag, ju mer accepterande och icke-dömande vi kan vara desto skönare kan vi ha det på det intima, sensuella och sexuella planet.

Porrkonsumtionen ökar och påverkar våra sexualvanor menar Forskning & framsteg http://fof.se/textruta/pornografi-paverkar-vara-sexvanor#

Och för oss som faktiskt smaskade i oss hela trilogin av Fifty shades of grey och dreglade oss igenom filmen trots att så många skrek om att det var dåligt och förnedrande och allt vad det var, så nog kändes det sexigt för mig och nog blev jag lite extra våt när jag läste sexskildringarna eller såg de vackra sexscenerna i filmen.

 

Så vad tänder vi på egentligen och varför? I en artikel i DN skriver de om porrsurfandet som avslöjar våra fantasier http://www.dn.se/livsstil/porrsurfandet-avslojar-fantasierna/ där den största undersökningen presenteras i en bok om våra sexuella begär och där kan man bla läsa om var i världen man tänder på vad enligt sökningar på nätet, tex i Tjeckien, England och Kenya är det mormorsporr (pensionärer som har sex) som går hem och i Skandinavien är det mer mainstreamporr, generellt över hela världen är det också vanligt att straighta kvinnor tänder på att se två homosexuella män har sex med varandra.

 

Stå för vad som känns skönt i er underbara kropp i sommar och utmana och tänj lite på gränserna men framför allt – lek och ha det skönt ensam, med din partner eller med flera;-)

 

Upp till kamp för njutningen i sommar

Önskar

Fanny Hill


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0