Fy för tomma meddelanden!

Har du undrat varför Phone Café inte bjuder på ”tom luft” när du lyssnar av folks presentationer? Om det kostar pengar så vill man inte ha luft. Luften är ju fri. Cafét ska också spara din tid. Du hinner till månen tur och retur om det ligger ”luftisar” där. Dessutom är schyssta presentationer en försäkran för att hålla på ålderskollen. Min. 18 gäller für alle. På så sätt så lockas inte ”reptiler” till tjänsten lika lätt för att locka med sig 14 åringar. Tomma mess plockar systemet ut automatiskt, basta.

Se filmen om Cornelius Vreeswijk! Hemsida: http://www.cornelisvreeswijk.se/  Vilken man! Säkert inte lätt att leva med på gott och…. Men vilken kraftfull röst, viskonstnär, okompromissbar, jordnära geni En man fylld av blod och som vågade ta för sig av livet helt enkelt, tills hans dagar brann ut. Lyssna bara på ”Somliga går med trasiga skor” en låt att ta med sig i graven. Livets mysterium fångad i en enda låt oavsett man är fattig eller rik.

Jag träffade honom som liten på Barnens Ö. Jag var där som kollbarn på Granliden i slutet på 60 talet. Cornelius jag tror han var där för att hälsa på vänner i personalen. Vi 50 talet ungar fick lyssna på hans visor vid lägerelden. Vi visste inte hur stort det hela var, men vi hade kul på barns vis springandes vid eldkanten, ner i vattnet, i skogsbrynet, för att sen sitta andfådda sjunga "Brev från kolonien" allt i ett enda flöde– en svensk sommarnatt fyllt av en kosmisk helhet. Ett vackert barndomsminne då med löften om en evigt äventyrsfylld härlig framtid, så som det var på 60 talet.

Tack vännen för att du fanns och gav oss musik för många generationer framåt.

Nu ska det bara vara vår- tamejfanJ

Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0