Lycklig singel - tills söndagen är här

Det är inte alls illa att vara singel under sommarmånaderna.
Efter det evighetslånga mörkret är det gott att komma ut lite; att barhoppa med andra singlar och vara allmänt sorgfri och... ja, fri.

I helgen hamnade jag på en stockholmsk uteservering som jag nog skulle vilja kalla stadens bästa ställe. Vid vattnet och allt. Hit vallfärdar medborgarna och varma och svettiga som efter en snustorr ökenvandring hittar de slutligen fram till vattenhålet och det är ack så uppfriskande.

Många är singlar - det syns på de "sugna, sökande" blickarna - men ändå blir liksom inga barn gjorda (både bokstavligt och metaforiskt). Detta vattenhål är helt enkelt inget raggställe; snarare ett hänghak.
Man sitter med vännerna. Äter, dricker, skvallrar och spanar lite, men man knyter sannerligen inga nya kontakter.

Jag går sällan på klubb (eller "dans" om vi nu ska låta lite övermogna) numera men när jag väl gör det så inser jag att det inte är som förr. Detta är inte det fria, fräsiga nittiotalet. Då mötte man alltid nya förmågor, telefonnummer (landlina!) byttes och då och då hade man visst sällskap hem.
Numera går folket ut i samlad trupp. I små grupper/klungor umgås man med de sina, som små öar som skvalpar runt på ett stort hav av människor. Och det är väldigt sällan dessa slutna öar kolliderar.
Det känns som att man numera går ut mest för att umgås med sina vänner och för att visa upp sig.
Det är mycket yta och lite verkstad, skulle man kunna säga.

Jag antar att det är hemma man raggar numera. Både på nätet och via telefon. Phone Café finns alltid bara ett par knapptryckningar bort och nog känns det skönt att sitta hemma tryggt och fint och "sköta sina sysslor" från sofflocket. Inga stimmiga, störiga nattklubbar kan slå det.

För att återknyta till början av inlägget så är det inte illa alls att vara singel under sommarmånaderna - om det inte är söndag vill säga. På söndagar lyfts extra många lurar runt om i landet och extra många datorer slås igång. Söndagar är som gjorda för nya bekantskapheter, kärleksjakt eller för att bara utväxla några tankar med en okänd person.
Ja, söndagen är den nya raggdagen!

God ny vecka på er! Vad som helst kan hända - och gör det.

Kim Krönikör (väldigt singel).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0