Vi har djuriska behov

I morse lyssnade jag på ett härligt samtal mellan en sexpedagog och en sexsibilitycoach på denna länk och blev fylld av energi och inspiration.

Samtalet handlade bland annat om att vi har djuriska behov och Jennie (sexpedagogen) tycker att sexualitet ska fokuseras på något som man är istället för något som man enbart gör, att det kan ge så mycket mer mening att få in sexualiteten i hela sitt liv oavsett om man lever med någon eller lever ensam. Det är viktigt att göra saker för sig själv för att också kunna finnas för andra – en gåva till sig själv. Och om jag gör det jag älskar att göra så lyser jag och då blir jag också extra attraktiv inför andra menar hon och det instämmer jag helt med.

Min solosexualitet är minst lika viktig som min sexualitet med någon annan, att hålla mig själv levande i ett flöde är viktigt för mig. Men alla är vi olika, vad är viktigt för dig? Sexpedagogen Jennie pratar om vikten att onanera och njuta av sig själv, utforska och lära känna sin egen kropp.

Hon sa också att i vårt sexnegativa samhälle behövs det mer uppmuntran kring sexualitet och samtal om sex, att det kan vara ok att ha sex oavsett hur man mår, att ta med sin trötthet, glädje, ilska, kåthet, lekfullhet eller hur det känns just för stunden osv in i sängkammaren eller ut i skogen. Sexualiteten är en kraft och Jennie säger att det kan vara en väg att fråga sig varför man har sex och fråga sig vad som är bra sex. Hon tycker att sex överproblematiseras samt att det finns mycket dömande, skam och moraliserande kring sexualitet - hon välkomnar mer öppenhet redan på skolnivå men även i vårt samhälle och jag håller helt med, varför ska något så djuriskt skönt och viktigt gömmas undan?

Hon pratade också om hudhunger och behovet av närhet mellan hudar, har man ingen partner kan man ju smeka och massera sig själv, gå på massage eller be en vän massera. Tänk hur skönt det kan vara att få solkrämen insmord på ryggen? Hud möter hud på alla sätt och oxytocinet sprids som en livslustdrog i blodet.

Det kändes väldigt bra i mig att lyssna på dessa härliga kvinnor som pratade så avslappnat om sexualitet.

I dessa sommar - och semestertider finns det mycket förväntningar i luften, för att de inte ska riskeras att gå i kras tänker jag att det är viktigt att uttrycka dessa förväntningar och behov tydligt för sig själv, för en vän eller sin partner.

Mina behov denna sommar är att vara så närvarande som möjligt och bara vara i det som är för då blir det lustfyllt för mig. Jag vill också besöka minst två nakenstränder samt äta massor med söta jordgubbar. Släng skammen åt fanders och omfamna din sexualitet och tänk att det alltid är viktigt med samtycke.

Vilka är dina behov i sommar?

Jordgubbar med grädde från
Fanny Hill

Ledighet = extra mycket kåthet?

Efter alla blommiga avslutningar, glada flakstudenter och det romantiska prinsbröllopet så är jag alldeles uppfylld av känslor. De vackra kärlekstalen Prinsen och Prinsessan gav till varandra gjorde mig så glad eller den uppsluppna gospelsången som de vandrade ut till med leenden som strålade runt deras huvuden i eufori. Carl-Philips kärlekstal till Sofia och Sofias tal till prinsen, det kändes så äkta och levande. Det är väl just den där känslan många av oss önskar och längtar efter?

Känslor av livslust sprider sig över hela kroppen. Just ordet kåthet betydde förr livslust och det är ju verkligen en lust till att känna livet skölja över och i mig som ordet associeras till. Njuter av solens varma strålar och slänger av så mycket kläder det bara går. Det är så mycket hud som tittar fram bland alla vackra sommarklänningar och sommarskjortor. Det gör mig lite yr och loj, som en lejoninna ligger jag i skuggan och spanar efter något byte som jag girigt kan hudhungra i mig bakom mina solglasögon.

Det är sinnenas säsong nu, så mycket oral stimulering, glass i alla smaker och storlekar – åt precis en fantastisk italiensk glass som hette After Eight som var som en karusell i gommen, det är rätt sexigt med att slicka glass också, det skapar alla möjliga fantasier. Varför inte dela en glass?Jordgubbssäsongen börjar också strax och där kan vi snacka sexiga gubbar i alla smaker, chokladdoppade, söta jordgubbar är underbart! Bjud in din granne på lite balkongslick vettja – vad har du att förlora?

Dofterna firar ju också serenad, rosor i alla färger, storlekar och dofter som kronblad efter kronblad öppnar sig så vackert så man bara vill försvinna in i dem. De sköra liljekonvaljerna har nästan blommat över men lite väldoft finns kvar i skogarna och snart kommer ju sommarkantarellerna, skogens guld. Jag älskar att ha picknick i skogen, alldeles naken och gärna med jordgubbar. Det känns som om alla ser mig samtidigt som jag förstår att det inte är så, det är nog exhibitionisten i mig som gillar den känslan. För att inte tala om alla härliga nakenbad det finns att besöka när värmen bestämt sig för att stanna.

Det finns så många olika sorters känslor av kåthet; passionerad, djurisk, stilla, trygg, spännande, äventyrlig, vacker, gränslöst, långsamt, sensuell, romantisk, kreativ, snabbt, lekfull, skön och njutningsfylld. Variation och mångfald gör det ännu bättre och roligare.

Det blir ett sug i mig denna period, ett sug att vilja njuta extra mycket av livet och naturligtvis att vara ledig och ha semester.

Släpp fantasierna loss och njut!

Glass på nosen-hälsningar
Fanny Hill

Röster och språk

En röst gör ju så mycket.
Det är därför så många älskar Phone Café.
Inte bara för den sakens skull att en röst avslöjar mycket om en person.
Javisst kan man förvränga rösten lite, men men man hör ändå oftast vad det finns för typ av person som döljer sig bakom den ljuva eller ickeljuva stämman.
 
En röst kan av en person uppfattas som tilldragande och sexig - och av en annan person ses som helt ointressant.
Kanske rent av otrevlig.
 
På samma sätt kan ett språk uppfattas som sexigt eller helt osexigt.
Vilket språk finner du tilldragande?
Många svarar nog italienska. Och franska. Vissa ogillar amerikansk engelska men går igång på britternas olika dialekter. Eller tvärtom. Eller danska? Hebreiska? Nederländska? Eller kanske den dominanta tyskan?
 
Jo, det är intressant det här med röster, språk och brytningar.
 
Därför älskar som sagt så många vårt underbara Phone Café.
 
Fotograf: Filip Cederholm
 

RSS 2.0