Manlig och kvinnlig orgasm – en jämställdhetsfråga?

Den omtvistade internationella kvinnodagen den 8 mars har passerat och det finns mycket att säga om det. Tragiskt att den ens ska behövas. Mänskliga rättigheter ska gälla för alla, punkt.

Jag läste en artikel i Aftonbladet där Yasmin Hussein skriver att den kvinnliga orgasmen har glömts bort. Hon nämner vidare Amelias stora sexvaneundersökning från 2011 där 29 % av de tillfrågade kvinnorna uppges ha fått orgasm medan de tillfrågade männen uppger 71 %.

Är detta sant i vårt jämlika Sverige idag där den sexuella friheten fått fart? Hur ser det egentligen ut därhemma? Hur skildras vår sexualitet på film, böcker och teater? Är det någon skillnad? Är det mer förekommande manlig utlösning än kvinnlig utlösning? Spelar det någon roll?

Det finns många som säger att det spelar ingen roll om man får orgasm eller inte, det är vägen dit och viktigt att alla inblandade njuter, ja på det men också en fråga om det verkligen är så att det oftast är kvinnor som hoppar över sin orgasm för det blir för krångligt/tar för lång tid/han/hon/hen kom före mig så jag orkar inte osv.

Handen på hjärtat eller könet, hur många ggr av 10 samlag får du orgasm? Jag toppar i alla fall inte alla 10.

Ha en underbar orgasmisk dag!

Fanny Hill

Lite tantrisk yoga, tack!

När jag hör ordet tantra, så ser jag massor av människor som gör omöjliga och sköna saker i en stor ormgrop framför mig. Men tantra är så mycket mer och blir dessutom mer och mer synligt hos oss i västerlandet; det finns tantra-yoga, tantra-massage, tantra-kurser, tantra-meditation, tantra-festivaler osv.

Ordet tantra betyder att utvidga och frigöra. Hell yes till det!

Tantra är en livsväg som handlar om att säga ja till allt som erbjuds i livet och vara fullt närvarande i alla aspekter, vilket jag som är något av en andlig nörd, gillar. Den kan användas såväl i sexuella sammanhang som i andra.

I en kurspresentation för Tantra läser jag att den kommer att berika mitt kärleks-och sexliv, väcka min erotiska potential och den hemliga tantriska orgasmen. Jag kan lära mig metoder för att öka min närvaro och olika yoga-tekniker för att skapa harmoni, öka viljestyrka, stresshantering, hitta djup i relationer och meningen med livet osv. En blandning av mindfulness, andlighet, yoga, sex och erotik, låter som en kurs jag vill gå på. Någon som hänger på?

Jag undrar hur vår planet skulle se ut om alla gick på tantrakurser? Om alla var närvarande och i relation med varandra, så vackert och mysigt det skulle vara. Jag skulle nog passa mer under hippietiden, tycker det låter som härlig flower power vilket verkligen behövs i vår värld idag, tänker jag, som motkraft till allt elände som skapas. Eller vad tycker ni? Om alla mår bra och är i harmoni med sig själva och varandra så behövs inga konflikter eller krig, eller hur?

Enligt Skandinavisk Yoga och meditationsskola står det att tantriskt vetande kommer från den matriarkaliska perioden i förhistorisk tid då kvinnorna dominerade som gudinnor. I ritualerna var kvinnor och män jämlika. Låter som en härlig tid.

Tantra-yoga är som ett naturligt Viagra står det som rubrik i en artikel från Aftonbladet. Det handlar om att vara fullt närvarande med alla sinnen när vi har sex och att njuta länge. Det finns 84 000 yoga-ställningar att lära sig vid tantra, så det är nog bäst jag börjar träna!

Mer sexuell närvaro åt folket!
Fanny Hill

RSS 2.0