Kortnummer, apotek och sprit

Kom ihåg att Telia stängt av kortnumren. Du kan dock fortfarande ringa kortnummer med andra operatörer, exempelvis med Tele 2.
Mer info: http://www.phonecafe.se/telia-kortnummer

Vissa saker var faktiskt bättre förr (exempelvis Telia...).
Apoteket! Det var tjo och tjim när monopolet avskaffades; allt skulle bli så mycket bättre. Så blev det naturligtvis inte och nu läggs de snart ned. Apotek efter apotek går i graven. Tack och hej.
Snart är det väl bara Systembolaget kvar.

Varje gång jag är utomlands njuter jag för fulla muggar (!) av att kunna köpa en flaska rödtjut i livsmedelsbutiken. Inga konstigheter. Väl hemma ska tider passas och legitimation visas. "Åh, det är lördag. Om jag ska bjuda gästerna på vin så måste jag snabba på - bolaget stänger ju klockan 15!"

Patetiskt.

Å andra sidan - söndagsmorgnar i Stockholm är bedrövliga. Nedsupna yngligar sover på tunnelbaneperrongerna. Skräp och krossat glas överallt. Vandalism. Misshandel. Våldtäkter. Mord.
Kanske inte läge att släppa spriten fri. Kanske borde den rent av förbjudas tills medborgarna lärt sig att hantera den.

Phone Café däremot - det är som att tiden stått still.
Lika bra idag som för 15 år sedan.
Är det inte skönt?
Välkommen in.

Krönikör Kim - minns det glada 90-talet.

Kommentarer
Postat av: memory

Med tanke på att Boots bla krävde att Apoteket skulle nedgradera sitt datasystem för att konkurensen inte skulle bli orättvis så har kapitalismen visat sitt rätta ansikte igen - pengar före människans välmående.

2012-05-12 @ 13:48:04
Postat av: memory

Apotekets uppdrag att tillhandahålla de läkemedel som svenska folket behöver är borttaget. Nu vill aktieägare tjäna mer pengar genom att öka reklam för medicinprodukter och därmed ökar försäljningen av läkemedel. Som alla vet finns på bipacksedeln en lista över negativa sidoeffekter av medicinen (1 på 10, 1 på 100, 1 på 1000 osv) - alltså ökar skador från medicinkonsumtion genom Apotekets avreglering.

2012-05-12 @ 13:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0