Snacka går ju...

Men å snacka så det går..är ju en annan sak. Har ni också noterat att det är mycket, mycket mer hårda-raka-puckar om sex i TV rutan? Den intressanta följdfrågan blir; vad blir nästa steg? MTV sänder just nu en humor/dramaserie för äldre tonåringar som heter ”Skins”, där 17 åringar har upptåg ibland med egoföräldrar, piller, jakten på kärlek och partyn, etc. Språket är street-rakt-på, knu..a, kxk, fi..a osv. Den nya säsongens Spartacus är inte heller att leka med. Här har man en naturlig ingång till sexsnacket och sexscener. Romarriket handlade i verkligheten om våld, sex och lite vardag däremellan. Men språket chockar när man sätter på sin lilla ”svenneburk”. Man förväntar sig inte en porrpuck i nyllet över kvällsfikat helt enkelt.

En gullig chock är ju en av de första scenerna i förra årets ”Himlen är oskyldigt blå”, där Bill Skarsgårds snopp redan i inledningens sexscen pekar en i ögat från bioduken. Tack Bill, en del av oss har nu din lekamen i våra hjärnor 4 ever, varken vi vill det eller ej. Film är ju hjärnimpregnering (Freud).

Jag tror att orsaken till ökningen av ”porr i det offentliga rummet” har mycket att göra med att folks ”vardagsrum” numer är allt mellan Facebook och Bodycontact. I det sociala rummet blir de basala behoven så synliga, något som filmmakarna snappar upp. Även om Facebook-kontrollanterna just nu febrilt censurerar i nivå med Disney.

Individualismen
är vår nya religion. Därför måsta man ju som ensam megafon göra sig hörd, vilket gör att man stänger ute mycket annat. Konkurrensen är stenhård. Likadant för TV och filmformat. Domedagsprofetior i form av biofilm haglar över oss ifrån Hollywoodhimlen.

Alltså…Livet är kort helt enkelt, bäst att köra på..Min privata gissning är att nästa generations TV och filmproducerande ger oss ”ännu mer av dramatiserad porr i rutan”. Något som inte den gamla porrfilmindustrin klarade av. Bättre spelad, mer chockerande (ett tag i alla fall). Vi är helt enkelt på def con orange, nästa steg är röd (amerikanskt militärspråk för larmnivå). Eller vad tror du?

På Phone Café så lever livet vidare i som det alltid gör. Romantiker, pratnödiga blandas med erotiksökande. Det basala behovet täcks fint. Man finns en stund på linjen, lägger på luren allt försvinner. Enkelt på något skönt sätt.

Fortsatt skön försommarvecka på Dig!

Helena å Cafégänget


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0