Kvinnlig frigörelse och Phone Café.

Den mest dramatiska förändringen som har hänt på Cafét under de 16 år som tjänsten har funnits, står tveklöst tjejerna för. Absolut majoritet av damerna var ifrån början försiktigare än en bankir på Handelsbanken.

Nu har vi lämnat den tidens konservativa hårdgreppsmoral bakom oss. Från muspip i luren till att tjejer tar för sig i 280 blås! Vad hände? Media blir det första spontansvaret. Tidningen Cosmopolitan var först ut på 90 talet med sina erotiska artiklar om hur man t.ex. bäst tillfredställer sig själv eller sin pojkvän. Rubriker på omslaget tillsammans med 3-4 andra explicita och pockande artiklar. Sex sells darling!

Bonnier är som bekant erotiskt ultrakonservativt bl.a. pga. av trubbel för sitt tidigare ägande av en viss omtalad herrtidning på 70 talet och som en del personer vill göra gällandes senare finansierade hela veckotidningsimperiet. Till sist fick även Bonnier ge upp en bit av påvekåpan för tidens tand. Roligaste är väl Amelia Adamo. I en Expressenintervju så förklarade hon varför 50+ kvinnor borde välja yngre män. För att män över 50 håller sig inte fräscha och blir sjukare än tjejerna som vill fortsätta att ha lite rjatan tajtan. Basta!

Visst räknas Madonnas mode, musik och frigörelse, likaväl som hennes musiksystrar som Robyn och Miss Gaga. Visst räknas också politikernas ”varannan damernas”. Något som burrade upp fjädrarna på mediabolagens ägare att göra detsamma, men som fick vissa paniklösningar. Där 20 åriga nyexade fröknar anställdes och som fick nästan sexsiffriga belopp på lönekontot varje månad med imponerande titlar. Det går fort i hockey…

Visst räknas det att Apoteket säljer ”intima leksaker”. Undrar om personalen demonstrerar pryttlarna? Att Sveriges Radio har kört igång erotiska program i etern (!) producerat av ”Radioteatern”. Helt otroligt, trodde inte ens mina tilltänkta barnbarn skulle få uppleva något så snuskigt från statens egen megafon:-) Så om du gillar ”Lady Chatterlys Älskare” liknande stories och vill ha mer, gå till programtablån på: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=965&grupp=5427

Kanske är sexualiteten en ekonomisk samhällsfråga? Om folk får mer sex och beröring så utsöndras en mängd kemikalier och ämnen i kroppen, bla oxytocin som får oss att le, bli hälsosammare och alltså gå till jobbet. Kan skattemyndigheterna göra en nyttoberäkning på den här ekvationen?

Vi på Phone Café hejar på alla framåt tjejer som om Sverige vore i FotbollsVMs final. Killar våga möt upp, vägra byta roller och bli  muspipare. Turas om bakom ratten istället. Men, tryck inte på 2an för fort när du är inne på Cafét. Byt ett par meddelanden först om vem du är och vad du vill. Tjejerna behöver fortfarande en längre startbana, men när farten ligger på 280 blås då lyfter du mot 7e himlen. Its a sure promise!

Love – Peace – Understanding.
Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0